Run the Climate

Run the Climate

Van lopen tot voorlopen
rik-run-web

Run the Climate is de campange waarmee de Green Community het bestuur van de UGent wil toejuichen om van loper te veranderen in voorloper. Met podcasts, video's, online sessies en meer.

Het animatiefilmpje waar de Run the Climate-campagne in 2019 mee begon.

Concept, illustraties & animatie Wild van Vorm / Stem Nic Balthazar / Rik Evelyne Meersschaut / Muziek Dresden, The Flamingo

Online sessies Run The Climate

Run The Climate Podcasts

Om de klimaatverandering voor te zijn moeten we harder lopen, véél harder lopen. In de Run the Climate-campagne is Rik, rector van de UGent en fervent loper, alvast begonnen.

Met deze klimaatpodcast willen we de rector, en ook jou, een handje helpen in de richting van een duurzamere toekomst: de inzichten van de verschillende gasten in onze podcast verhelderen die zoektocht. Wie loopt met ons mee? Als we nu vertrekken halen we die klimaatverandering hopelijk nog in!

SO GET INFORMED

Voorafgaand aan de lancering van de Run the Climate-podcast verscheen een rode lijn op verschillende gebouwen van de UGent. Die lijn is een metafoor voor de klimaatverandering: een symbolische stijging van de zeespiegel met 2m. Dat metafoor is afkomstig van #sogetinformed, een campagne over de oorzaak, gevolgen en oplossingen van klimaatopwarming. De intentie om te informeren en te verhelderen past naadloos bij de UGent als een kennisinstelling.

oceans are rising-icon

Alle interviews werden afgenomen door Heleen Schockaert, met klankmontage door House of Media & opname door URGENT FM.

Met dank aan onze gasten: Brent Bleys, Jonas Van der Slycken, Arno De Ridder, Mathieu De Meester, Marjolein Vanoppen, Arnout D’Haese & Hendrik Vos.

Met dank aan alle vrijwilligers die meewerkten aan de uitrol van #sogetinformed bij de UGent: Students4Climate, UrgentFM, Jong Groen (StuGent), DuSt, de Faculteit Letteren en Wijsbegeerte, de Faculteit Recht en Criminologie, de Faculteit Wetenschappen, de Faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen, de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur, de Faculteit Diergeneeskunde, de Faculteit Psychologie en Pedagogische Wetenschappen, de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen & de Faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen.